دیوار سبز میدیا چیست؟

دیوار سبز میدیا چیست؟

گسترش محیط‌های شهری باعث ایجاد عارضه‌های جانبی نگران‌کننده مانند جزیره گرمایی، آلودگی هوا و… گردیده ‌است.

با توجه به اثر جزیره گرمایی شهری، تحقیقات نشان داده‌است که مناطق شهری به طور قابل‌توجهی از مناطق روستایی گرم‌تر هستند.این افزایش دما تاثیر منفی بر محیط‌زیست دارد.از افزایش تقاضای انرژی در تابستان به آلودگی هوا و آلاینده‌ها. دیوارهای سبز زنده به جبران این مشکل با فراهم کردن سایه از تاثیرات نور مستقیم خورشید کمک می‌کنند.هم چنین بر خلاف آجر و یا بتن، سطوح گیاهی انرژی خورشیدی را ذخیره نمی‌کنند، بلکه بازتاب آن هستند.دیواره‌های داخلی و خارجی به طور فعال به خنک کردن هوا در تابستان توسط فرآیندی به نام تبخیر – تعرق کمک می‌کنند و نیاز به خنک کردن ساختمان را کاهش می‌دهند. به طور مثال نتایج حاصل از ساخت جداره سبز بر روی ساختمان‌های سبز در شهرهایی مثل هنگ‌کنگ منجر به کاهش درجه حرارت تا 10 درجه سانتیگراد گردیده است. اما مزایای دیواره‌های سبز محدود تابستان نمیشود. این پانل‌ها، ساختمان را عایق می‌کنند و هزینه‌های انرژی را برای گرم کردن ساختمان در زمستان نیز کاهش می‌دهند.

 

دیوار سبز به طور کلی سطحی عمودی یا افقی پوشیده شده از گیاه می‏باشد که به آن دیوار زنده نیز گفته می‏شود.

دیوار سبز متشکل از چند لایه است، با قرار گیری و اتصال این تایلها به یکدیگر و تشکیل یک ساختار مدولار، نمای سبزی یکپارچه ایجاد میگردد. این سیستم جهت نگهداری و ایجاد نمای‌سبز در‌ سطوح عمودی و افقی است. به طورکلی جداره های سبز یک عایق برای حفظ درجه حرارت داخلی ساختمان به وجود می ‏آورد. دیوار‏ه‌های سبز عمودی مبتنی بر شرایط می‏توانند به صورت داخلی یا خارجی، بطور مستقل و یا متصل به سازه موجود، در انواع و اندازه ‏های مختلف وجود داشته باشند.

 

به طور کل  استفاده از جداره‌های سبز ساختمان به عنوان پاسخی به مشکلات فراوان زیست محیطی از جمله آلودگی هوا، کاهش گازهای گلخانه ای، کاهش دمای و تعدیل جزیره گرمایی شهری، کاهش آلودگی صوتی، کاهش مصرف انرژی و باعث بهبود کیفیت سطح زندگی در شهرها میگردد . همچنین میتواند به عنوان روشی کاربردی برای پاسخ به تغییرات عملکری، اقتصادی، فرهنگی، اکولوژیک، و در یک کلام در افزایش سطح انعطاف پذیری محیط زندگی باشد.

در پاسخ به سوال دیوار سبز میدیا چیست؟

این اختراع در حوزه معماری پایدار و ساختمان سبز ، با نام دیوار سبز تلفیقی، کاربر پذیر و بهینه سازی شده به شماره ثبت: 99551 با هدف کاربر پذیرکردن ، کاهش هزینه های اجرایی و ترغیب به استفاده در نمای ساختمان ها و بام سبز در ابنیه‌ و افزایش سرانه فضای سبزشهری به جهت کاهش آلودگی های زیستی و تعدیل کننده دمای شهر در کلان‌شهرهای ایران  است.

طرح  و اختراع حاضر با مرتفع کردن نقاط ضعف سیستم های موجود ساختمان سبز، برای پرورش گیاهان در سطوح عمودی یا افقی، جهت ایجاد نمای سبز ، سبک، اقتصادی، کاربرپذیر می باشد. سیستم ابداع شده مزیت هایی همچون وزن بسیار پایین ، مصرف آب و انرژی پایین، اجرای آسان و هزینه نصب بسیار پایین نسبت به روش های مشابه دیگر را داراست .

کاربرد های اختراع:

  • می تواند یک نمای ساختمانی(نمای سبز)باشد. نوع این نما با توجه به نیازهای کارفرما و شرایط اقتصادی متغییر است. در محصول اقتصادی همانند نماهای سبز رایج بدون لایه نمای خشک اجرا میگردد اما با مزیت های سیستم جدید، همچنین تنوع محصولات بر اساس جنس لایه نمای خشک متغییر است.

در نمای سبز ساختمانی  به دو سبک اجرایی قابل اجراست :

روش1: یکپارچه ، تمام نمای سبز به صورت یکپارچه و در ابعاد متفاوت(مقیاس متغییر و مطابق با نیاز کاربر) ساخته و نصب میگردد همچنین میتوان با حذف نمای خشک به صورت نمای سبز معمول استفاده گردد اما با مزایای این طرح.

روش2: مدولار،  قاب ها با ابعاد و اشکال مختلف ساخته و با کنار هم قرار گیری تعدادی تایل سبز نمای سبز یکپارچه ساخته میشود.

دیوار سبز و جداره سبز شهری  از دیگر کاربرد های این سیستم است. می توان از لایه بستر به تنهایی بدون لایه نما ، در دیوار سبز داخلی و خارجی و جداره سبز شهری (جایگزین حصار،جدا کننده خیابان یا مسیر  و…) استفاده نمود.

محصول جداره سبز شهری به عنوان جایگزینی برای جدا کننده های مسیرخیابان  و جاده‌ها ،نیوجرسی،پرچین ها و… استفاده میگردد.

با توجه به کاربری خاص و نیاز به حمایت دولتی(شهرداری ها و متولیان فضای سبز شهری) نیاز به حمایت ارگان های زیربط دارد. با اجرای این سیستم میتوان سرانه فضای سبز شهری ایران را به میزان استاندارد جهانی رساند.

مزیت اجرای این محصول در سطح کلان ، حذف عملیات های حفاری و عدم نیاز به ایجاد باغچه، کاهش نیروی انسانی جهت مراقبت از فضای سبز شهری، جذب و ذخیره سازی آب خاکستری، افزایش سرانه فضای سبز شهری و کاهش آلودگی هوا و تعدیل دمای شهری است.

 

وجه تمایز این اختراع با اختراعات گذشته عبارتند از:

  •  حذف سازه ای الحاقی به نما و ترکیب دو نما با یکدیگر
  • سبک سازی فوق العاده نسبت به سیستم های قبلی در حالت نمای سبز (بدون نمای خشک) هر متر مربع حدودا 25 کیلو گرم
  • تنوع گیاهی بیش از ۱۰۰ نوع گونه گیاهی شامل گیاهان با ساقه ضخیم و درختچه
  • وزن هر مترمربع دیوارسبز حداکثر 25 کیلوگرم درحالت اشباع میباشد.
  • میزان مصرف آب از ۱0 تا 20 لیتر درهر روز برای هرمترمربع میباشد.
  • ضخامت کم بستر کاشت که حداقل 5 سانتیمترمی‌باشد.
  • سرعت اجرای دیوارسبز بسیار بالا با حداقل نیاز به امکانات
  • تعداد گیاه در هرمترمربع تا 60 عدد
  • قابلیت ذخیره سازی آب تا 15 برابر وزن اولیه بستر
  • دفعات آبیاری کم و صرفه جویی در مصرف آب و انرژی در مقایسه با دیوار سبز مشابه
  • فوق العاده سبک نسبت به تمامی روش‌ها (50 تا 70 درصد کاهش وزن)
  • با ترکیب دو نمای موقتی (دیوار سبز) و نمای خشک (نماسازی رایج) در صورت عدم تمایل کاربر برای داشتن نمای سبز یا بلعکس حق انتخاب برای کاربر همیشه وجود خواهد داشت( انعطاف پذیری و کاربر پسندی  بالا)
  • کنترل بیشتر رطوبت و نفوذ ریشه گیاه به جهت فضای بیشتر برای گسترش ریشه و عایق بندی بیشتر
  • به حداقل رسیدن استفاده از انواع کود ها
  • تاثیر بیشتر درکاهش آلاینده ها به جهت افزایش سطح زیر کشت و رشدگیاه در تمام سطح
  • کاهش هزینه اجرای این گونه نماها
  • طولانی تر شدن عمر گیاه نسبت به تمامی روش ها
  • نیاز به مراقبت و نگهداری کمتر
  • انعطاف پذیری بالا به جهت نوع بستر بسیار منعطف

 

 

همچنین میتوانید این مطلب را بخوانید : گواهی ثبت اختراع دیوار سبز میدیا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.